hits

Juledagane og mat

Så kom jula. Med kyrkjeklokker og mat. No ein liten pust i alt. 

 

 Klokkene var riktig nok berre på radioen.

Men maten er gong på gong. Det vert nok. Tru eg skal køyra ei mer nøktern jul neste år.

Vi starta med lutefisk veslejulaften.

Jentene pynta pepperkakene til kaffien.

Så var det ein avslappa frukost julekveldsmorgonen. Rømmegraut ut på dagen.

Og kveite om kvelden. Den første flaska med kvitvin vart nøye fordelt.

 Etterpå var det himmelriks munnfull til dessert.

Før det var gåveoppakking.

Med kaffi og søte kaker etter på.

Så var det den gedigne julefrokosten i går.

Og ribbe til middag. Med riskrem etterpå. Var forresten heldig med raudsausen i år. For eg hadde oppi både jordbær og bringebær. Og igjen drakk vi kaffi.

I dag tok vi frukostbuffe.

Mat er sentral i jula. Kjenner eg ser fram til kvardagen.

 

Spiser du mye mat i jula?

12 kommentarer

maiken

27.12.2018 kl.02:34

Det blir høy karboføring , men siden jeg ikke spiser kjøtt og heller ikke 3 av de andre jeg feirer julen med så er det lite kjøttmat i hus. Julaften var det kveite, pinnekjøtt, vegisterkaker og litt attåt...:)

Veldig koselige bilder, ser at stemningen er god...

Jeg er enig med deg at maten er sentral, for min del kanskje aller mest fordi vi er samlet og jeg ikke spiser alene som de fleste dagene ellers i året.

Skriv gjerne hva himmelriks munnfull er, for det aner jeg ikke

BforB

27.12.2018 kl.12:04

maiken: Mellomste mi har snakket om å gå bort fra kjøttspising. Det er nok voldsomt for kroppen alt dette den må behandle. Så bør ta en gjennomgang av tradisjonene. Legger en link til desserten, den er veldig god:
https://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/en-himmelsk-munnfull
Det er hyggelig med folk i jula. I dag reiser alle mine. Men muligens komner noen tilbake.
Du må fortsatt ha god jul. Klem <3

Danian. Gutteblogger

27.12.2018 kl.04:57

Gjorde masse fint da

BforB

27.12.2018 kl.12:04

Danian. Gutteblogger: Så bra <3.

Annebe

27.12.2018 kl.09:14

Litt for mye mat ja godt men blir lei også av sånn mat..luksusproblem kanskje ! Så mange koselige bilder fra deres julefeiring med god mat og fin stemning ;) Juleklem fra Mjøndalen <3

BforB

27.12.2018 kl.12:09

Annebe: Tror jeg skal ta en gjennomgang av det jeg innbiller meg vi MÅ ha :)). Litt mer nøkternhet skader ikke. Men ellers har vi hatt det veldig hyggelig. Det håper jeg det har vært hos deg også. Har hatt liten tid til å lese blogger, men fra i dag blir det roligere.
Fortsatt god jul til deg og dine. Klem <3

NorskeTankeriDanmark

27.12.2018 kl.14:03

Jeg spiser ikke så mye mat i jula, da julemat ikke helt er favoritten. Men det så ut som dere hadde en veldig hyggelig jul <3

BforB

30.12.2018 kl.15:34

NorskeTankeriDanmark: Ja, jula vår er hyggelig - men i år ble det for mye mat. Kan med fordel tone ned all denne julematen. Har sett du har skrevet om hvordan du spiser, og tenker det er lurt. Jeg bør også være mer restriktiv, prøver vanligvis kutte sukker og mel, spesielt hvitt. Kjenner kroppen protesterer villt nå. Blæ :).

pensjonistgunna

27.12.2018 kl.17:10

Har nok spist egentlig for mye jeg også, som vanlig, men i jula skal det være sånn. Vi får spare litt mer på kaloriene ellers i året. Dårlig samvittighet gidder jeg ikke å ha :-) Ha en fin kveld!

BforB

30.12.2018 kl.15:37

pensjonistgunna: Enig med deg der, dårlig samvittighet er for oftest bortkasta og kallorier kan en hamle opp med siden. Men tror noe av dette jeg pakker inn er direkte problematisk for kroppen. Men, ja, ja , kose skal en :))).

Natheless

28.12.2018 kl.14:49

Måtte smile, for sånn er det her også. Nå er jeg litt mett på fet mat, så i dag blir det fisk til middag. Men det er koselig med matradisjoner da. Jeg vil ikke være det for uten, selv om det kan bli litt mye av det gode. Jeg har minisert på kakebaksten og vi har ikke de digre lunsjene når det er julemat til middag. Fest er fest og ja, hverdag er fint det også. Kos deg videre og samle gode minner!Koselige bilder!

BforB

30.12.2018 kl.15:43

Natheless: Takk :), ja, kose seg skal en. Er nok lurt å velge mellom lunsj og middag. Tror jeg må se på det til neste år jeg også. Blir for mange store måltider. Og fisk er godt. Spesielt i jula. Syns forresten det er vanskelig å finne deg. Fant heller ikke igjen starten av julefortellingen din. Har lett flere ganger.

Skriv en ny kommentar