Feil side

Kva veit du om elektrisk rullestol? Ein slik innretning som hjelper folk som ikkje har føtene å lita på, til å koma seg framover.

 

Eg tenkjer ikkje teknisk, men korleis den skal brukast i trafikken. For dette er nok lite kjend. Dette er ein innretning med hjul på. Og den går av seg sjølv, for den er elektrisk.

 

Kor trur du denne stolen skal være når personen som brukar den skal ut i trafikkert område?

– Ein veg der gåande og bilistar deler vegen. Det finnest mange vegar i land vårt som ikkje har fortau og sykkelbane.

 

Eg har fleire familiemedlemmar som bruka elektrisk rullestol. Og dei fortel om det same. Om skarpe blikk og til og med tilsnakk når dei kjem. For folk meiner dei er på feil side av vegen.

Ein som kjem i elektrisk rullestol er å forstå som gåande. Når dei køyrer etter vegen skal dei køyra på venstre side av vegbanen som ein gåande. Dei er ikkje syklande eller køyrande. Så bilane som kjem i mot vil få ein elektrisk rullestol i same vegbane som dei sjølve er i.

I Trafikkreglene §1Definisjoner, punkt 1, under bokstaven l står det:

Rullestol: Innretning, med 3 eller flere hjul og/eller belter, som er særskilt konstruert for forflytning av en person med redusert gangevne. Innretningen må ha egenvekt ikke over 250 kg (inklusiv eventuelle batterier), lengde ikke over 180 cm og bredde ikke over 80 cm. Dersom innretningen er motordrevet, må den være konstruert for en hastighet som ikke overstiger 10 km/t. Slik innretning anses ikke som kjøretøy etter vegtrafikkloven § 2.

I §2 Anvendelsesområde, fravikelse av vegtrafikkbestemmelser m.v. , punkt 3

3.  Som gående regnes også den som

a)  går på ski eller rulleski,

b)  fører rullestol eller sparkstøtting eller aker kjelke,

c)  Leier sykkel eller moped, triller barnevogn eller bruker lekekjøretøy.


Frå google

Dette er det nok alt for lite kunnskap om. Så eg vil prøva å kringkaste dette.  Ingen har lyst til å køyre på nokon. Attom ein sving kan det væra nokon som er ute å trillar ei barnevogn, det kan være eit dyr, ein gåande eller ein som må bruka elektrisk rullestol for å koma seg fram…..

Vær observant og ikkje køyr så du skadar nokon.

Og ein som kjem i ein elektrisk rullestol på venstre side av vegen er på riktig side. Han er gåande!

Hugs det!

 

 

8 kommentarer
  1. Jeg visste ikke noe om dette..men greit å vite , kan oppstå vanskelige situasjoner i trafikken når man er usikker ..
   Jeg har trilla mamma mye i rullestol det siste året…. Enten går vi midt i gata..hehe..der det ikke er så trafikert ..ellers går vi på fortauet.. Men med de elektriske blir det jo annerledes… Håper du koser deg med sommer , selv om jeg fortsatt ser det blir mye kjøring og ordning på deg… Klem <3

  2. annebe: Det er greit å vite hvordan det er, for det kan oppstå farlige situasjoner. Så fint at du er ute å triller på mamma’n din<3.
   Det er godt med sommer, har vært litt travelt en tid nå...og blir det også en tid framover. Men ferie i august :). Håper du også koser deg, skal innom å lese meg opp hos deg også :). Klem<3

  3. Oldemorbloggen: Takk. Kjempefint om du deler. Har tenkt en stund å skrive om dette, for har en følelse av at det er for dårlig opplyst.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg