Ein halv månad

Året har fått fart på seg. Plutseleg er halve april gått og vel så det. Det er ein isande kald vår. Eg oppheld meg i ei boble i trinnlaus fart.

 

For dagane berre går og går. Utan nokon start og utan nokon slutt. Eg veit mest ikkje kva som skjer, men skjønar at plutseleg er vi komen frykteleg langt ut i året.

Derfor deler eg nokre bilete som ei vareoppteljing på dagane i april.

 

Første dagen narra eg ingen og ingen narra meg. Men eg fekk med meg eit interessant foredrag med Einar Lunde, han frå Dagsrevyen ein gong. Han fortalte med å gestikulera om da han var korrespondent i Afrika på 80-talet.  

Og publikum hadde han med seg på turane og opplevingane.

 

Ein morgon vakna eg kjempetidleg av ein lyd. Det viser seg det er ein fugl som kanskje har forelska i sitt eige spegelbilete. Han heldt det gåande i timevis med å flaksa opp og ned framom vindauge.

Ei veke ut i april feira vi søster mi, eit nytt år hadde runda himmelkvelvingen.

Dagen etter var det konsert i kyrkja med Joseph Hayden framført av Kristiansund Festival kvartett. Det var nydeleg, og hadde det ikkje vore for dei harde benkane, himmelsk.

Den stille veke viste at våren var i anmarsj.

Langfredag var det grilling av pølse og pinnebrød over bålpanna. Men saueskinn og pledd greidde ikkje å kompensera for 2 kalde plussgrader.

Første påskedag var huset fullt av barn og kjærestar. Dama til sonen hadde tinga på å lage mat og serverte Libanesisk til middag. Det er så artig å smake ny mat.

Ljoset utanføre vindauga vart så spesielt under middagen.

Slik blåne over blåne….eller gråne over gråne…

Sjølv om barn meir er vaksne er det ikkje feil med ein variant av egget og påskeharen. Så langbeinte og svarte leita dei og fann det dei skulle finna.

Så kom kvardagen og ei ny veke. Riktig nok nokså kort.

I dag er det fredag, fri og med ufyseleg vêr. Skikkeleg herleg innevêr.

Helga er heilt utan ei einaste plan. Det er så godt. Vonar den går svært, svært seint. Slik at eg kan kjenna på punktum og komma og andre teiknsettingar i livet. Og eg skal nyte dei.

 

 

12 kommentarer
  1. Så fint å lese din oppsummering med herlige bilder til. Ja, hvor blir tiden av, det undrer jeg også. Jeg lover alltid meg selv at neste årstid, den skal jeg nyte, og brått er den over! Vi får ta vare på dagen og nyte så godt det går. God helg! 🙂

  2. Ja, vi har virkelig en isnende vår. Akkurat som at solen (de gangene den titter frem) ikke greier å holde seg fast.
   Det høres ut som du har hatt en fin familiepåske. Libanesisk er jo ikke tradisjonell påskemat her i landet, men høres godt ut 😀
   Tradisjonen med eggleting og påskehare har jeg aldri innført til mine barn. Og det er nok fordi vi ikke hadde det selv heller. I år ble det heller ikke påskeegg til noen av oss. Da jeg og min datter hadde en utradisjonell påske i utlandet 😉 Vi hadde kroatisk/italiensk mat på menyen 😉
   Jeg håper vi alle snart kan få en litt varmere vår, og en flott sommer. Det har vi fortjent 😀
   Ha en fortsatt fin fredag <3

  3. trur du har hatt en fin påske,det høres slik ut ) og den vesle fuglen var jo skjønn da hi hi ,kos deg i helgen,det er innevær hos oss også,men vi får vel varme dager snart i år også

  4. Eva: Våren og varmen kommer nok i år også :).
   Tradisjonen er lammelår for vår del, i år ble den tilberedt påskeaften. Men jeg syns det var veldig hyggelig å få servert mat, hun jobba på kjøkkenet i timer.
   Det er påskeegg som har vært det vanlige her også, men har begynt å gjemme det….i år ble det plastposer i og med jeg ikke hadde fem påskeegg for hånden.
   Så noen snapper, så ut som dere hadde en minnerik påskefeiring i år.
   Riktig fin fredagskveld til deg :))).

  5. fruensvilje: Koselig med folka sine rundt seg :).
   Den fuglen var egentlig spesiell, men opplever dette av og til.
   Takk, kos deg du også. Fint å krulle seg sammen i sofaen og la det flamme stort i ovnen :).

  6. Etter så mye program, så er det jammen godt med ei rolig helg, slik at du får ordnet med tegnsettingen! 😉 Det bildet du har tatt av himmelen, fjellet og solnedgangen er aldeles nydelig! <3

  7. Det har da skjedd en god del hos deg i løpet av april, noe vi kan se av de fine bildene dine. Noen ganger kan det virke som om ingenting skjer og så tar man et lite tilbakeblikk, og finner ut at det har da gjort det :o)) Ha en fin lørdag!

  8. Vera Lynn: Det skjer da vel litt for oss alle alle dager…men mye er vel nokså likt fra dag til dag :). Riktig fin søndagskveld til deg :).

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg