Stolt som ein hane sit eg her. For eg klarte det.
Har du høyrt om kombutcha?
Det er ein nydeleg drikke, fermatert. Det vil seia at den er gjera.
Eg har kjøpt det nokre gong. Spesielt den med ingefær likar eg.
Men ein kan lage det sjøl.
Eg fekk med meg ein liten slump frå Danmark. Og så kjøpe eg ein kombutcha på helsekost. Dette slo eg opp i ei glaskrukke saman med svar te og sukker.
Ein skal i tillegg ha ein scoby, det er ein geleklump av gjærbakteriar.
Det hadde eg ikkje. Men etter kvart som dagane gjekk danna det seg eit kvitt lokk oppå kombutcha/te-blandinga.
I dag var det fedig, smaken var perfekt og eg har fått scobyen min.
Trur det har stått omtrentleg to veker. Kanskje litt mindre.
Eg er lykkelig over å ha fått det til. Gjekk rett på å koka svart te med sukker i, som eg skal slå oppi glaskrukka til scobyen.
Når den får sukker fortset den å vekse. Det vil også danne seg ein scobybaby.
Da kan ein lage enno meir kombutcha.
Eg fekk til å lage min første kombutcha, og ein heilt ny scoby.
No nyt eg smaken.
Så flink du er. Det der har jeg aldri hørt om en gang. Koselig du er kommet deg på ny plattform og alt fungerer også. Vi tastes videre 🙂
Nej det har jeg ikke hørt om, men hvor flink du er da!! Ser godt ut 🙂
Det er gøy å lykkes
Har også det. Har akkurat delt med en venninne, så jeg har kommet et skritt videre en deg. Veldig gøy, og det gjør jo godt i tillegg til at det smaker godt. Jeg bruker ikke sort te, men Yogi te. Fant deg tilfeldig, så nå føller jeg deg så jeg ser hva du gjør videre, knallgøy 😀
Natheless: Det var artig å prøve :). Jeg har laget en bruker på blogglovin, ellers blir jeg ikke overført. Så sitter på gammelbloggen og den blir slettet 9. april har vi fått beskjed om. Men jeg henger med enn så lenge :))).
NorskeTankeriDanmark: Det er skikkelig godt, og skal være sunt. Er en del som driver med det i Danmark :).
deveny: Ja, det er det :)).
Randi: Må inn og se hos deg :). Skal legge deg til :))). Så artig at du også holder på. Jeg er igang igjen, så spent om det blir en «baby» ved neste produksjon. Skal prøve june etter hvert. Det er laget på honning.
Er det 😉 Danskene har styr på sakene 🙂
NorskeTankeriDanmark: Ha, ha, det tror jeg på; snakket nettopp med min danske kjæreste som fortalte han har tatt ut togtiderne en måned før han kommer oppover nå til nyttår. :))).