Fragment

Livet er som ein stjernekikkert, full av fragment som lagar bilet. 

 

Og som i stjernekikkerter lagar det nye bilet når ein vrir og snarrar, slik at fragment og farga glass skifter posisjon.

Nokre gong er det umoglege mogleg. Nokre gong skjer alle draumane. Som det er strødd stjernestøv på vegen. Alt er ved det same, sjølv om alt er annleis.

Seinsomaren bølger over ekrene. Sola sender lange skuggar. Varmen har ein kald fukt i seg. For vottar, frisk pust og fyr i omnen skal overta. Det einaste som er trist er at tida går så fort og åra vert liggande attom.

Men alt skjer heile tida. Det er ei gyllen tid. Mett av frukt og bær og alt det andre som veks.

Vi snurrer med som bileta skiftar i stjernekikkerter. Fargane, ljoset og skuggane lagar nye motiv. Livet kan visa seg fram som mest perfekt.

Trådene i alle draumane vev saman nytt materiale. Like før hausten bankar på. Og det berre er å rette seg fram og ta i mot den. Ta i mot alt. Berre fordi ein lever og fordi ein fungerer.

Som ein hymne til livet er alt nokre gong heilt i vater. 

10 kommentarer
  1. Dette var flott å lese 🙂 Jeg har ikke fulgt deg før nå, men det virker som du har en bloggside som jeg vil like. Ja dette var et vakkert innlegg med fine bilder 🙂
   God helg <3

  2. Siv Svanem: Mange, mange takk <3. Skikkelig koselig kommentar. Men jeg liker måten du skriver på, lunheten og varmen. Men takk igjen <3.

  3. poesimylife: Takk og velkommen :). La også deg til, skal innom å lese. Jeg er nok både en sporadisk skriver og leser. Så blir noen opphold inn i mellom. Men artig å bli kjent med nye, så gleder meg til å bli kjent med deg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg